StartKonst

Konst, inredning och design

ICEBAR by ICEHOTEL Stockholm byggdes 2002 som världens första permanenta isbar. Varje år förnyas interiör och design med is från Torne älv och skickliga isskulptörer från ICEHOTEL i Jukkasjärvi.

ICEBAR by ICEHOTEL Stockholm har öppet hela året och håller en konstant temperatur på -7 grader. Interiören är gjord av skulpterad is från Torne älv, liksom glasen som barens drinkar serveras i.

Upplevelsen

Från centrala Stockholms puls och stress välkomnar vi dig in i vår arktiska värld. Vi hjälper dig på med en varm cape och tjocka handskar, och sedan kliver du in i ett konstverk. Du möts av kall, krispig luft, en vacker och helt unik inredning, skicklig ljussättning och en iskall drink serverad i ett glas gjort av just is. Det här är inte bara en drink på en bar i centrala Stockholm – det är en skärva av norra Sveriges magi och en helt unik upplevelse.

Wild Encounters

Just nu och fram till april 2017 är temat i ICEBAR Wild Encounters. Krama en björn, se in i ögonen på en varg och gå en skog av is. Det är något av vad du kan göra i årets design. Det årliga isbytet på ICEBAR Stockholm tog sex dagar att färdigställa, och från 1 maj 2016 har 35 ton isblock från Torne älv blivit till vilda djur. Drinklistan förnyas med isbytet, och återspeglar årets tema.

Kommande event

Vi har löpande utställningar och happenings i ICEBAR. Just nu finns ingenting inplanerat, men håll ögonen öppna och följ oss gärna i sociala medier för att få veta det senaste.